9⃣4⃣مکان طوفان نوح🔰
طبق تاریخ باستان، نوح در بین النهرین یا در جنوب آن یعنی دره ی حاصل خیز (خلیج کنونی)زندگی میکرده است. تاریخ دینی نیز مؤید این مدعا میباشد.
کشتی او در همین منطقه یا اطراف آن ساخته
شده، و تورات و لوح گِلینی که داستان طوفان را نقل کرده، بر این موضوع تأکید ورزیده است. اما اینکه
محدوده ی طوفان چقدر بوده، از روایت تورات چنین برمی آید که طوفان سراسر زمین حتی قله ی کوه ها را درنوردید و پانزده ذراع، از قله ها نیز باالت۵ر رفته است:
۱۹ آب بسیار بر زمین فزونی گرفت و روی هر کوه بلندی را که زیر چتر آسمان بود،فراگرفت. ۲۰آب به اندازه ی پانزده ذراع از کوه ها بالاتر رفت.
این روایت که در تورات متداول امروزی نقل شده است، در برابر نقد و بررسی علمی تاب هیچ مقاومتی ندارد؛ چرا که بر روی زمین و درون آن، مقدار آبی که بتواند قله ی تمام کوه ها را بپوشاند، وجود ندارد. از سوی دیگر، میلیون ها سال است که جانداران روی زمین هیچ مرگ دسته جمعی بزرگی را تجربه نکرده اند و آخرین دوره ای که در آن مرگ و میرگروهی اتفاق افتاد، عصر کرتاسه یعنی تقریباً ۶۵میلیون سال پیش بوده است، و حال آنکه انسان امروزی (هوموساپینس) فقط از۲۰۰هزار سال پیش به وجود آمده است وحتی تکامل آن به وضعیت امروزی حدود ۱۰۰هزار سال تخمین زده میشود، در حالی که
طبق نقل خود تورات، از طوفان نوح چند هزار سال بیشتر نمیگذرد❗️
به این موارد، اِشکال حیوانات جزیره ها و خشکی های جدا افتاده را نیز اضافه کنید.
بنابراین این روایت تورات که اکثر فقهای مسلمان نیز آن را تأیید میکنند، در برابر نقد علمی رنگ میبازد و به هیچ وجه نمیتوان توجیه علمی برای آن ارائه نمود: یا باید علم را رد کنیم و به جهل راضی شویم، و یا اینکه بگوییم طوفان نوح محدود بوده و منطقه ی مشخصی از زمین را در بر گرفته است.
اکنون برخی احتمالات مربوط به طوفان نوح را که با داده های باستانی و علمی همخوانی دارد، مرورمیکنیم:
این فرضیه که طوفان در جنوب عراق و به دلیل بارش باران و سیل روی داده است، با شرایط منطقه ی مزبور کاملا ً مطابقت دارد؛زیرا جنوب عراق بین دو رودخانه و در پایین مناطق کوهستانی که در شمال آن واقع شده، قرار گرفته است؛ ولی چنین سیلابی محدودخواهد بود.
از سوی دیگر تصور اینکه سیل رودخانه ها یابارش باران در یک منطقه بتواند تمام جانداران آنجا را نیست و نابود کند، دشوار است؛
زیرا حداقل برخی جاندارانی که در اطراف منطقه ی سیل زندگی میکنند، فرصت فرارمییابند.
همچنین سیلابهایی اینچنینی به تدریج و آرام آرام شکل میگیرد؛ بر خلاف شکسته شدن سدها یا سونامی که به طور ناگهانی به وقوع میپیوندد. به علاوه مطابق متن قرآنی، چنین سیلی قادر به ایجاد موج هایی به اندازه ی کوه نخواهد بود.
شاید یکی از دلایل وقوع سیل که در برخی تحقیقات به آن اشاره شده است، این فرضیه باشد که چندهزار سال پیش دریای سیاه لبریز از آب شده و احتمالا ً یک جهش هیدرولیک به وجود آورده که به نوبه ی خود باعث به جریان افتادن مقادیر انبوه آب بر سطح زمین و سپس وقوع سیل شده و همین رخدادموجب هلاکت جاندارانی که سیل ازمکان زندگی آنها میگذشته، شده است. اشکال وارد بر این فرضیه آن است که در مسیر عبور چنین سیلی که تا بین النهرین پیش رفته باشد، هیچ آثار و نشانه ای یافت نمیشود. علاوه بر این وجود موانع طبیعی متعدد،میتوانسته مانع از رسیدن مقادیر زیاد آب به بین النهرین باشد. این را هم اضافه کنید که چنین سیلابی کشتی نوح را به سمت جنوب و خلیج خواهد برد و نه طبق آنچه در افسانه ی سومریان آمده است، به سمت سرچشمه ی رودخانه ها! و بنابراین جهت آن از سوی شمال خواهد بود نه آن گونه که در متون سومری آمده است، از سمت جنوب عراق یا خلیج کنونی!
فرض دیگر آن است که طوفان در دره ی واقع در جنوب عراق یعنی همان خلیج فعلی، پیش از آنکه از آب پر شود، به وقوع پیوسته است، آن هم به دلیل بالا رفتن سطح آب دریاها در پایان آخرین عصریخبندان و شکسته شدن سد طبیعی تنگه ی هرمز.
📚آخرین عصر یخبندان از حدود ۱۱۰ هزار سال پیش آغاز شد و در حدود ۱۰ هزار سال پیش به پایان رسید.
📚📚📚📚
متن قرآنی، بر سیلابی که هزاران سال پیش در این دره واقع شده است کاملا ً تطبیق دارد. مقادیر آبی که به دلیل شکسته شدن سد طبیعی تنگه ی هرمز، از دریا به دره سرریز شدبسیار زیاد بوده و میتوانیم بگوییم امواجی کوه آسا پدید آورده است؛ همان طور که درقرآن به آن اشاره شده است. در ضمن جزیره های فعلی موجود در خلیج کنونی، در واقع همان قله ی ارتفاعاتی هستند که پیش از شکسته شدن سد و لبریز شدن آن از آب های شور، بلندی داشته است. به این ترتیب، حقیقت آن متن دینی که میگوید پسر نوح میخواست به کوه پناه ببرد تا از آب در امان بماند، تأیید میشود؛ زیرا وی چنین باور داشت که این سیل، همانند سیل های عادی است که به دلیل بالا رفتن سطح آب رودخانه هایی نظیر دجله و فرات که به دره میریزند، اتفاق افتاده و با پناه بردن به
مناطق مرتفعی همچون کوه های موجود در دره ی حاصلخیز، میتوان از زیان چنین سیالاب هایی در امان ماند. البته هیچ گاه به ذهن آنها خطور نکرد که این دفعه قضیه فرق میکند و سیلی که نوح (اوت ناپیشتیم_زیوسودرا)نسبت به آن هشدارمیدهد، ویرانگر خواهد بود و کوه ها را میپوشاند وسراسر این دره را، که مساحتش قابل مقایسه با مساحت کشوری چون عراق است، دربرمیگیرد.